2012. augusztus 8., szerda
Túróval és póréhagymával töltött göngyölt csirkemell
Túróval és póréhagymával töltött göngyölt csirkemell
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 25 dkg túró (bármilyen lehet, tehéntúró, juhturó, ricotta)
- 2 evőkanál tejföl
- 1 szál póréhagyma
- kevés füstölt sajt reszelve
- 25 dkg szeletelt bacon
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkemellfiléből szeleteket vágunk, vékonyra klopfoljuk. Kevés sóval, borssal megszórjuk, félretesszük. A túrót villával összetörjük, belekeverjük a tejfölt, a füstölt sajtot, az apróra vágott póréhagymát, és sóval, borssal fűszerezzük. A csirkemellszeleteket kiterítjük, bekenjük őket a túróval, és felgöngyöljük. A roládokat a baconbe tekerjük. Kevéske vizet és olajat öntünk alá, és alufólia alatt kb. 30 percig pároljuk, majd levesszük a fóliát, és a húst 5-10 perc alatt pirosra sütjük.
Sült karfiolos csirke füstölt sajttal
Sült karfiolos csirke füstölt sajttal
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell
- 50 dkg karfiol
- 20 dkg füstölt sajt
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 dl tejföl
- étolaj
- só
- feketebors
Elkészítés:
A csirkemellet felszeletelem, mindkét oldalát ízlés szerint megsózom, megborsozom. A 3 dl tejfölt kikeverem az apróra vágott fokhagymával, kevés sóval és feketeborssal. A karfiolt sós vízben megfőzöm és rózsáira szedem szét.
Egy tepsibe kevés olajat öntök, beleteszem a csirkemell szeleteket,megszóróm reszelt füstölt sajttal, majd a megfőzött, lecsepegtetett karfiolokat a tetejére teszem.
Ráöntöm a fokhagymás tejfölt, és a tetejére reszelem a maradék sajtot.
Előmelegített sütőben szép pirosra sütöm. Köretként rizs adható hozzá.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)