Almalekvár recept
(egyszerű , gyors , finom )
Hozzávalók:
5 kg alma
1 kg cukor
kevés Na- benzoát
A főzési idő függ az almafajtától, és hogy mennyire sűrű lekvárt akarunk. Én 30 percig főztem. Ehhez a lekvárhoz hullott almát is használhatunk, vegyíthetjük a fajtákat, hogy minél aromásabb legyen. Ha csak édes almánk van, savanyíthatjuk citromlével. Aki szereti, ízesítheti citromhéjjal.
Elkészítés :
Az almát megmossuk, meghámozzuk, vékony szeletekre, vagy cikkekre vágjuk.
Rászórjuk a cukrot, meg-meg kavarjuk, amíg levet ereszt. Tűzre tesszük, kezdetben fedő alatt főzzük, amíg az alma puhulni kezd (5-10 perc). Levesszük a fedőt, tovább főzzük, hogy a leve elpárologjon és besűrűsödjön.
Forrón üvegbe rakjuk, tetejére kevés Na- benzoátot teszünk.
Száraz dunsztba rakjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése