2012. március 19., hétfő

Kávévarázs


Kávévarázs


Hozzávalók:

Tésztához: 6 db tojásfehérje, 12 dkg cukor, 20 dkg darált dió, 3 evőkanál rétesliszt, fél sütőpor, Töltelékhez: 12 dkg margarin, 6 db tojás sárgája, 20 dkg cukor, 1 cs. vaníliás cukor, 12 dkg csokoládé, 1,5 dl feketekávé

Elkészítés:

A tojásfehérjéket verjük keményre, s apránként adjuk hozzá a cukrot, a diót, a lisztet és sütőport. Az így kikevert masszát öntsük sütőformába és süssük előmelegített sütőben 25 percig, 170 fokon. Majd hagyjuk kihűlni.
A félretett tojás sárgáját kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a csokoládét – melyet apróra darabokra törtünk vagy reszeltünk - és a feketekávét. Folyamatos kevergetés mellett kis lángon főzzük, amíg besűrűsödik. Amikor kihűlt, a margarinnal összekeverjük, azután a krémet rákenjük a tésztára. A szeleteléssel várjunk, míg a sütemény kihűl, s aztán a tetejét egy szem szemes kávéval díszíthetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...