2013. április 5., péntek

Áfonyamártás vadhús mellé

Áfonyamártás vadhús mellé

Hozzávalók:

vörösbor, citromhéj, esetleg néhány szem szegfűszeg és egy darabka fahéj,
cukor ízlés szerint – amennyiben hús mellé készül, nem túl sok, 1 kg áfonyához kb. 30 dkg

Elkészítés:

Kevés vörösborban felfőzzük a citrom héját, a szegfűszeget és a fahéjat. Forrás után leszűrjük a levet. A gyümölcsöt a cukorral összekeverjük, puhára főzzük. Mivel az áfonya elég sok vizet tartalmaz, azt külön már nem adunk hozzá. Keményítővel sűríthetjük, ha szükséges. Végül ráöntjük a vörösboros levet, összekeverjük, és már tálalhatjuk is.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...