2013. szeptember 5., csütörtök

Szilvalekvár cukor nélkül




Szilvalekvár cukor nélkül
(egy kicsit másképpen .)


Hozzávalók:
1 kg egészen érett, kék magvaváló szilva

Kilógrammonként:
1 szem szegfűszeg
1 mk őrölt fahéj


Elkészítés :

A szilvát megmossuk, kimagozzuk.

Lábasba tesszük, botmixerrel kissé összeaprítjuk vagy ledaráljuk.

Gáztűzhelyen kevergetés mellett felforraljuk, utána beletesszük az őrölt fahéjat és a gézbe kötött szegfűszeget. (A végén kidobjuk.)

Rátesszük a fedőt egy pici résnyire elcsúsztatva, hogy a gőz távozni tudjon, és innentől a sütőben főzzük/sütjük tovább takarék lángon. Összesen 3,5 órán keresztül. Egyszer-kétszer megkeverjük.
(sütési hőfok: 110°C)

Végül üvegekbe töltjük. Vízbe mártott celofánnal + kupakkal lezárjuk,  és (fejreállítjuk5 percig a vákum miatt) dunsztoljuk több réteg pléddel letakarva. Amikor kihűlt, 1-2 nap múlva végleges helyére állítjuk.



Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...