2013. szeptember 5., csütörtök
Szilvalekvár cukor nélkül
Szilvalekvár cukor nélkül
(egy kicsit másképpen .)
Hozzávalók:
1 kg egészen érett, kék magvaváló szilva
Kilógrammonként:
1 szem szegfűszeg
1 mk őrölt fahéj
Elkészítés :
A szilvát megmossuk, kimagozzuk.
Lábasba tesszük, botmixerrel kissé összeaprítjuk vagy ledaráljuk.
Gáztűzhelyen kevergetés mellett felforraljuk, utána beletesszük az őrölt fahéjat és a gézbe kötött szegfűszeget. (A végén kidobjuk.)
Rátesszük a fedőt egy pici résnyire elcsúsztatva, hogy a gőz távozni tudjon, és innentől a sütőben főzzük/sütjük tovább takarék lángon. Összesen 3,5 órán keresztül. Egyszer-kétszer megkeverjük.
(sütési hőfok: 110°C)
Végül üvegekbe töltjük. Vízbe mártott celofánnal + kupakkal lezárjuk, és (fejreállítjuk5 percig a vákum miatt) dunsztoljuk több réteg pléddel letakarva. Amikor kihűlt, 1-2 nap múlva végleges helyére állítjuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése