Ne dobd el a hagyma héját,
mert szervezeted számára kincset ér!
Ha a hagyma héját ezentúl nem dobod ki, olyan előnyökre tehetsz szert, mint:
– a keringési betegségek esélyének csökkentése
– vastagbélrák megelőzése
– elhízás megelőzése
– 2-es típusú cukorbetegség kockázatának csökkentése
– emésztőrendszeri problémák megelőzése
Így készíts hagymahéjból teát!
Fantasztikus méregtelenítő ital! Ráadásul végtelenül egyszerű az elkészítési módja. Csak főzd meg a hagyma héját, szűrd le a főzetet és naponta igyad! A hagyma héját előzőleg össze is gyűjtheted, eltárolhatod egy befőttesüvegben. A tea elkészítéséhez elég egy kevés hagymahéj. Miután forró vízbe beletetted, hagyd állni 15 percig. A legjobb, ha lefekvés előtt kortyolod el. Mivel a kvercetinnek szedatív hatása is van, megkönnyíti az elalvást.
Hogyan használd fel a hagymahéjat?
Mivel nyersen nem fogyasztható, pörköltbe, levesbe, húsételekbe belefőzheted. A hagymahéj egyik legértékesebb összetevője a kvercetin, melynek szintje a zöldség héjhoz legközelebb eső részeiben a legmagasabb. De még jobb, ha magát a héjat esszük, ezért kísérletezz vele bátran!
Várandósság alatt azonban kerüld a hagymahéj fogyasztását!
forrás: Kuffer
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése