2012. július 9., hétfő

Rántott csirketekercsek, sárgabarackkal és grapefruittal töltve



Rántott csirketekercsek, sárgabarackkal és grapefruittal töltve

Ropogós csirketekercsek különleges gyümölcsös töltelékkel és könnyű sajttal. Nemcsak finom, hanem igen mutatós, különleges húsétel.

Hozzávalók:

- 2 egész csirkemell, filézett
- 4 evőkanál apró darabokra vágott aszalt sárgabarack
- 4 evőkanál apró darabokra vágott aszalt grapefruit
- 20 dkg mozzarella sajt, lereszelve
- 3 tojás
- 25 dkg zsemlemorzsa
- 40 dkg evőkanál finomliszt
- kevés tej a panírhoz
- só, bors

Elkészítés:

1. A csirkemelleket félbe vágjuk (így 4 darabunk lesz), majd mindegyiket kiterítjük: egy éles késsel hosszában mindegyiket félbe vágjuk, de nem vágjuk végig. Klopfoljuk ki a szeleteket óvatosan, hogy ne szakadjanak ki.

2. A csirkemell szeleteket sózzuk, borsozzuk. Terítsük ki a szeleteket, majd a közepüket teljes hosszukban töltsük meg aszalt gyümölcsökkel. Szórjunk minden szeletre 1-1 csipet reszelt sajtot is. Tekerjük fel a szeleteket szorosan, és rögzítsük egy hosszabb fából készült nyárssal.

3. Elkészítjük a panírt. Egy tálban csomómentesen összekeverjük a felvert tojásokat, 3 evőkanál lisztet és kevés tejet, míg egy vastag palacsintatészta állagú keveréket nem kapunk. Sózzuk, borsozzuk. A tekercseket bepanírozzuk: liszt, palacsintatészta és zsemlemorzsa.

4. Egy nagy serpenyőbe öntsünk annyi olajat, hogy a tekercseket legalább félig ellepje. Forró olajban, közepesen magas hőfokon a tekercseket aranybarnára pirítjuk (megforgatva). Ha megsültek, kitesszük papírtörlőre.

5. Pár perc pihentetés után ferdén kettévágjuk a tekercseket és tálaljuk. Reszelt sajttal alaposan megszórjuk (míg forró, kissé rá fog olvadni). Mandarin szeletekkel díszítjük, aranyburgonyával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...