2012. július 9., hétfő
Sajttorta bogyós gyümölcs öntettel, sütés nélkül
Sajttorta bogyós gyümölcs öntettel, sütés nélkül
Ez a sütést nem igénylő sajttorta annyira krémes, lágan citromos ízű. Igazi frissítő édesség, és szinte percek alatt elkészíthető.
Hozzávalók:
200 g keksz
40 g olvasztott vaj
40 ml sűrített tej
300 g nagy zsírtartalmú sajtkrém (pl. mascarpone)
2 citrom reszelt héja és leve
125 g vegyes bogyós gyümölcsök (pl. málna, eper, ribiszke)
5 ek. porcukor
Elkészítés:
1. Zúzzuk össze a kekszet, majd keverjük össze az olvasztott vajjal. Finoman nyomkodjuk bele egy tortaforma aljába úgy, hogy 2 ujjnyi vastagságban a peremét is fedje.
2. Egy tálban robotgép segítségével keverjük össze a sajtkrémet és a sűrített tejet. Adjuk hozzá a citrom levét és reszelt héját, valamint 4 ek. cukrot.
3. Oszlassuk el a krémet a kekszes rétegen. Fedjük le és hagyjuk hűtőszekrényben egy éjszakán át.
4. A gyümölcsöket tegyük egy serpenyőbe, porcukrozzuk és süssük 1-2 percig, míg levet enged és a cukor elolvad. Hagyjuk kihűlni és tegyük hűtőszekrényben.
5. Vágjunk formás tortaszeleteket belőle, szórjuk meg a maradék porcukorral és öntsük le a gyümölcsös öntettel.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése