2018. május 10., csütörtök

EGYSZERŰ TEJSZÍNES BROKKOLIKRÉMLEVES




HOZZÁVALÓK

1,5 dl tejszín
3-4 gerezd fokhagyma
1 fej brokkoli
1 evőkanál vaj
1 db vöröshagyma
1 liter húslevesalaplé (lehet kockából is)

bors
szerecsendió

ELKÉSZÍTÉS
1.
A felaprított vöröshagymát megpároljuk a vajon, majd hozzáadjuk a rózsáira szedett brokkolit. Megsózzuk, megborsozzuk, és ízlés szerint frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük.

2.
Felöntjük az alaplével, majd belekeverjük az áttört fokhagymát. Fedő alatt kb. 15 perc alatt puhára főzzük a brokkolit. Amikor még csak roppanós, párat kiszedünk belőle, ezzel díszítjük majd a kész levest.

3.
Amikor megfőtt a zöldség, botmixerrel pürésítjük, majd hozzáadjuk a tejszínt is, és még egyszer felforraljuk. A levest tányérba szedjük, és a félretett brokkolidarabokkal tálaljuk.

                     





Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...