2018. május 10., csütörtök

TÁRKONYOS-ZÖLDSÉGES HÚSGOMBÓCLEVES


HOZZÁVALÓK

30 dkg darált hús (pl. sertéscomb)
2 db sárgarépa
1 db petrezselyemgyökér
1 szelet zeller
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 tk ételízesítő
1 csipet szerecsendió
2 dl tejföl
1 tk liszt
1 db tojás
2 ek olaj
1,5 l víz

őrölt fekete bors
tárkony (ízlés szerint)

ELKÉSZÍTÉS

A darált húst megsózzuk és megborsozzuk. Hozzáadjuk a tojást, majd alaposan összegyúrjuk. Ezután nedves kézzel kisebb gombócokat formázunk a masszából, majd félretesszük.

A zöldségeket, a vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, majd ízlés szerint felvágjuk. Az olajat felhevítjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és pár percig pároljuk.

Ezután hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a zöldségeket, majd alaposan összekeverjük, és pár percig pároljuk. Megszórjuk a fűszerekkel, majd a liszttel, összekeverjük, és felöntjük a vízzel.

A zöldségeket félpuhára főzzük, majd a levesbe tesszük az előre elkészített húsgombócot, és készre főzzük. A tejfölt simára keverjük egy kevés forró levessel, majd állandó keverés mellett a leveshez csorgatjuk.
Még pár percig főzzük, majd tálalásig melegen tartjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...