2018. május 10., csütörtök

Falusi almás pite



Hozzávalók / 4 adag

50 dkg finomliszt
25 dkg margarin
10 dkg porcukor
2 db tojás
1 csomag sütőpor
7 nagy db alma
fahéj ízlés szerint
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg cukor


Elkészítés

A tálba összekeverjük a lisztet a sütőporral.

A lisztbe belemorzsoljuk a margarint, porcukrot, tojásokat és összegyúrjuk.

A tésztát meglisztezzük, hogy ne ragadjon. 2 részre osztjuk.

Egy másik tálba belereszeljük az almákat, és hozzáadjuk a kristálycukrot (a cukor mennyiségét az alma savanyúsága is meghatározza, ha az alma savanyúbb, több cukor is mehet bele).
 Összekeverjük.

Az almából kinyomkodjuk a levét (mert különben a tészta elázna), hozzáadjuk a fahéjat, vaníliát.

Az egyik tésztánkat kisodorjuk, tepsi aljába elhelyezzük (a tepsit nem zsírozzuk!), és egyenletesen elosztjuk az almát. Kisodorjuk a másik tésztánkat is, és befedjük vele az almánkat.
Villával megszurkáljuk a tészta tetejét, hogy sütés közben fel ne hólyagozzon.

Előmelegített sütőben közepes hőfokon aranybarnára sütjük.
Még forrón megszórjuk vaníliás cukorral.

sütési hőfok: 160°C
elkészülési idő : 40-45 perc
tepsi mérete: 30 x 25 cm

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...