2018. október 15., hétfő
Barackos-pudingos szelet
Barackos-pudingos szelet
Csupán egy gondja van ennek az igazán egyszerű finomságnak: már előző nap el kell készíteni. Így a keksznek lesz ideje megpuhulni, hogy a sütemény elolvadjon a szánkban.
Hozzávalók kb. 6 nagy szelethez:
20 dkg háztartási keksz
1 l tej
10 ek. cukor
2 csomag csokoládés pudingpor
7 dkg vaj
3 nagyobb őszibarack (lehet befőtt is)
3 dl tejszín
2 ek. porcukor
1 csomag habfixáló
12,5 dkg mascarpone
5 dkg csokoládé díszítésnek
Elkészítés:
A körülbelül 20x25 centis tepsi alját kirakjuk keksszel ügyelve arra, hogy szorosan egymás mellett helyezkedjenek el. A tejet 2 deci kivételével felforraljuk, a cukrot pedig a pudingporral és a maradék tejjel csomómentesre keverjük. Ha kész, a forró tejhez öntjük, és folyamatos keverés mellett sűrű pudinggá főzzük.
A vajat felkockázzuk, majd a pudingos keverékhez adjuk. Addig kevergetjük, amíg teljesen elolvad, majd az egészet óvatosan a kekszekre öntjük. Amíg meleg, a tetejére rakosgatjuk a második kekszréteget.
A barackokat megmossuk, kimagozzuk, felszeleteljük és a tetejére helyezzük. A tejszínhabot a porcukorral felverjük, 1 perc után hozzáadjuk a habfixálót és kemény habbá verjük. Hozzáadjuk még a mascarponét és gyorsan elkeverjük. Ha nem elég édes, keverhetünk hozzá még porcukrot.
A habot rásimítjuk a barackok tetejére. Díszítésként étcsoki forgáccsal megszórjuk. Behűtve, legalább egy éjszakán át pihentetve tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése