2018. október 15., hétfő

Sütés nélküli almatorta


Sütés nélküli almatorta 



Hozzávalók:

Az alaphoz:

35 dkg háztartási keksz

15 dkg vaj

3 evőkanál barna cukor

4 evőkanál almalé

1 teáskanálnyi fahéj

A töltelékhez:

50 dkg reszelt alma

2 evőkanál víz

3 evőkanál barna cukor

1 teáskanálnyi fahéj

A tetejére:

3 dl habtejszín

2 tasak habfix

5 dkg fehér csokoládé

10 db csokoládés keksz

1 evőkanál cukrozatlan kakaópor (ízlés szerint)

Elkészítése:

A kekszet apró darabokra törjük. A vajat a cukorral és az őrölt fahéjjal habosra keverjük és összedolgozzuk a keksszel, hozzáadjuk az almalevet is. Mikor egy masszát kapunk belőle, lekapcsolható oldalú tortaformába simítjuk és hűtőbe tesszük amíg elkészül a töltelék.

A reszelt almát egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a vizet a cukrot és a fahéjat is, majd kis lángon 5-10 percig pároljuk. Ezt követően ráhalmozzuk a kekszes alapra.

A habot felverjük, hozzáadjuk a habfixet és a darabokra tördelt fehér csokoládét is. Elsimítjuk a sütemény tetején, majd leszórjuk a kakaóporral és belenyomjuk a kekszeket. Hűtőbe tesszük egy órára és szeletelhetjük is.


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...