2014. január 8., szerda
Csörögefánk
Csörögefánk :hozzávalók
25 dkg finomliszt, átszitálva
5 dkg vaj
3 tojássárgája
1,5 dl tejföl
2 teáskanál porcukor
1 csipet só
a sütéshez olaj
Morzsoljuk a vajat az átszitált liszthez, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót. Dagasszuk kézzel hólyagosra.
Liszttel meghintett nyújtódeszkán sodorjuk kb. 3-4 mm vastagra és a tésztából vágjunk négyzeteket. A négyzetek közepén átlósan ejtsünk egy vágást, majd formázzuk forgács alakúra – a bemetszett résen húzzuk át a tészta egyik sarkát.
Bő forró olajban, egyszer megfordítva megsütjük. Ezeket a fánkokat kivételesen még melegen hintjük meg porcukorral. Baracklekvárba mártogatva még finomabb.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése