2012. március 18., vasárnap

Fóliában sült hal spenótsalátával

(Süllö- nem tengeri)
Fóliában sült hal spenótsalátával

Hozzávalók:
4 db 300g-os tengeri fogas 2 citrom 4 evőkanál petrezselyem 4 teáskanál kapribogyó 10 dkg zsenge vagy mini spenót 1 szál zöldhagyma 1 szál angolzeller 2 cl olívaolaj ½ citrom leve

A zöldfűszeres-tejfölös szószhoz:
1 szár angolzeller snidling petrezselyemzöld bazsalikom kapor 25 dkg tejföl 12,5 dkg joghurt olívaolaj só 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
1. Elkészítjük a tejfölös szószt, ehhez a zöldfűszereket apróra vágjuk, és a tejföllel elkeverjük. Hűtőszekrényben pihentetjük.
2. A halakat megtisztítjuk , eltávolítjuk a pikkelyeket, kívül-belül sózzuk. A citromról levágjuk a héját (fehér résszel együtt), majd felkarikázzuk, és a kapribogyóval, valamint a petrezselyemmel együtt a halakba töltjük.
3. Az alufóliát megkenjük olívaolajjal, a halakat becsomagoljuk, és a grillen mindkét oldalát 10-10 percig sütjük. (Sütőben 180-200 fokon ugyanígy süthetjük.)
4. A spenótleveleket megmossuk, lecsöpögtetjük, a zöldhagymát, az angolzellert összevágjuk, jól összekeverjük, olívaolajjal, citromlével, és egy csipet sóval ízesítjük.
5. A grillezett tengeri fogast a spenótsalátával tálaljuk. A tejfölös szószt összeforgathatjuk a salátával, vagy adhatjuk külön is a hal mellé. A salátát kiegészíthetjük pár szem koktél paradicsommal is.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...