2012. június 9., szombat

Császármorzsa




Császármorzsa

A hagyomány szerint Ferenc József császár kedvelt desszertje volt.


Hozzávalók :

25 dkg finomliszt
0,5 l tej
5 tojás
1 evőkanál cukor
csipet só
vanília
ízlés szerint mazsola
vaj
porcukor

Elkészítés :

A tojásokat válasszuk szét, és a fehérjéből a sóval és cukorral verjünk kemény habot.
A lisztet keverjük simára a tejben, adjuk hozzá a tojássárgákat és a vaníliát.
Ha teszünk bele (beáztatott és lecsöpögtetett) mazsolát, azt most adjuk hozzá. A habot óvatosan keverjük a lisztes, tojásos masszába.

Kivajazott palacsintasütőbe töltsünk belőle 1 cm vastag réteget, és közepes lángon süssük pirosra, majd fordítsuk meg és a másik oldaláról is pirítsuk meg.
A serpenyőben aprítsuk fel ezt a lepényt késsel, vagy két villával szétszaggatva. Szórjunk rá kevés porcukrot és rövid ideig karamellizáljuk. A tányéron díszítsük porcukor szórással, és adjunk hozzá simára turmixolt sárgabarack lekvárt.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...