2012. június 9., szombat
Falusi kolbászleves kenyérfedővel
Falusi kolbászleves kenyérfedővel
Hozzávalók 4 személyre:
250 g pulykamell,
200 g füstölt kolbász,
250 g vegyes zöldség,
2 dl tejszín, 1 dl étolaj,
só, fűszerpaprika, 1 csokor kapor,
150 g liszt, 20 g élesztő, Delikát fűszer
Elkészítése:
A finomra vágott vöröshagymát olajon lepirítjuk, hozzáadjuk a kockákra vágott húst, a megtisztított, felaprított zöldséget, majd a karikákra vágott kolbászt.
Megszórjuk kevés liszttel, felengedjük vízzel, sózzuk, Delikáttal ízesítjük, majd készre főzzük.
A végén tejszínnel dúsítjuk. Cserépedénybe merjük, a lisztbűl, vízből, élesztőből, sóból kenyértésztát készítünk, amit fedőként az edény tetejére tapasztunk.
180 °C-os sütôben kb. 10-12 perc alatt rásütjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése