2012. június 9., szombat

Falusi kolbászleves kenyérfedővel




Falusi kolbászleves kenyérfedővel

Hozzávalók 4 személyre:

250 g pulykamell,
200 g füstölt kolbász,
250 g vegyes zöldség,
2 dl tejszín, 1 dl étolaj,
só, fűszerpaprika, 1 csokor kapor,
150 g liszt, 20 g élesztő, Delikát fűszer

Elkészítése:

A finomra vágott vöröshagymát olajon lepirítjuk, hozzáadjuk a kockákra vágott húst, a megtisztított, felaprított zöldséget, majd a karikákra vágott kolbászt.

Megszórjuk kevés liszttel, felengedjük vízzel, sózzuk, Delikáttal ízesítjük, majd készre főzzük.
A végén tejszínnel dúsítjuk. Cserépedénybe merjük, a lisztbűl, vízből, élesztőből, sóból kenyértésztát készítünk, amit fedőként az edény tetejére tapasztunk.
180 °C-os sütôben kb. 10-12 perc alatt rásütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...