2012. június 21., csütörtök

Olcsó piskóta tortaalapnak vagy piskótatekercsnek




Hozzávalók:

4 tojás
24 dkg porcukor
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
8 evőkanál víz
csipet só
Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét csipet sóval habbá verjük, majd felhasználásig hűtőbe tesszük. A tojássárgákat kikeverjük a porcukorral, s apránként hozzáadjuk a vizet. A lisztbe belekeverjük a sütőport, és fokozatosan hozzáadjuk a cukros masszához (elektromos habverővel). Végül óvatosan beleforgatjuk a kemény tojáshabot is. Az alján sütőpapírral kibélelt kapcsos tortaformában, előmelegített sütőben (nekem 170 fokon 40-45 percig, tűpróbáig) készre sütjük.

Sokáig próbálkoztam a piskótareceptekkel, valahogy soha nem sikeredtek, hiába csináltam bármit. Aztán rátaláltam pár éve erre a variációra, s mindent ebből kiindulva készítek, ami piskótával kapcsolatos. Remélem segítettem másoknak is vele. Mikor piskótatekercsnek készítem, nagy tepsibe terítem, melynek szintén csak az alját bélelem sütőpapírral, olyankor a sütési idő természetesen lerövidül. Soha nem esik össze, és nagyon kiadós.

forrás :mindmegette.hu

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...