2012. július 9., hétfő
Fehércsokis mascarpone torta eperrel
Fehércsokis mascarpone torta eperrel
Hozzávalók
Kekszes alaphoz:
300 g háztartási keksz
150 g vaj
Töltelékhez:
2,5 dl tej
50 g kristálycukor
1 tojás
40 g étkezési keményítő
150 g fehér csokoládé
250 g mascarpone (túró állagú, sótlan, nyers olasz frisssajt)
1 narancs leve és reszelt héja
Tetejére:
1 cs. (12 g) tortabevonó zselé
1ek cukor
3-4 szem eper
Elkészítés
1. A kekszet ledarálom, és a margarinnal összedolgozom. A masszát belenyomkodom egy kapcsos, kerek tortaformába és legalább fél órára hűtőbe teszem.
2. A tejet,a tojást és a kristálycukrot egy lábasban összekeverem, az étkezési keményítőt feloldom a narancslében, majd beleöntöm a tejes keverékbe. Folyamatos kevergetés mellett sűrűsödésig keverem, majd a tűzről levéve hozzáadom a feldarabolt csokit, és addig kevergetem, míg teljesen elolvad.
3. A reszelt narancshéjat belekeverem a mascarponéba, majd hozzákeverem a csokis masszához. Kb. 8 szem epret felszeletelek és a kekszes alap tetejére rakosgatom, végül rásimítom a krémet. A tortazselét a leírás szerint feloldom vízben.
4. Az epret pürésítem, és a folyékony zselatinba keverem a cukorral együtt. A tűzről levéve nagyon óvatosan rácsorgatom a krém tetejére, és legalább 2 órára hűtőbe teszem dermedni.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése