2013. június 29., szombat

Rozmaringos csirkemell vajas burgonyával

Rozmaringos csirkemell vajas burgonyával




A csirkemell filét 8 dkg-os szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, enyhén sózzuk, lisztben megforgatjuk és felforrósított olajban sütjük, közben megszórjuk fűszerekkel. Tálalásig benne hagyjuk az olajban.

Hozzávalók :

1,6 kg filézett csirkemell
25 dkg trappista sajt
1 csomag sült csirke fűszerkeverék
2 dl napraforgó olaj
0,5 dkg olíva olaj
1 csomag élő vagy szárított rozmaring
5 dkg liszt
2 dl kefir
1 dl citromlé
2 g fehérbors
2 kg burgonya
5 dkg vaj vagy margarin
8 dkg só

Rozmaringos sajtmártás: Forró olíva olajon a rozmaringot (amit apróra felvágunk) felsütjük, hogy az illóolaj kiolvadjon belőle.

Majd felöntjük 7 dl vízzel, felforraljuk és kefir, liszt anyagokból simára kevert habarást készítünk, ezt hozzáöntve besűrítjük folytonos keverés mellett ízesítjük sóval, fehér borssal, citromlével.

Köret:
Vajas burgonya.
Megtisztított hasábokra vágott burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük.
Nagy méretű serpenyőben vajat (vagy margarint) olvasztunk, ezzel összekeverjük a burgonyát és tálaljuk.

Tálalás:
A burgonya mellé helyezzük a szelet húsokat és rozmaringos sajtmártással leöntjük. Díszíteni élő fűszernövénnyel esztétikus.


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...