2013. augusztus 21., szerda

Fahéjas csokis körte



Fahéjas csokis körte


Hozzávalók:
6 körte, 15 dkg cukor, 1 rúd fahéj, 1 kiskanál őrölt gyömbér, 2,5 dl főzőtejszín, 17,5 dkg étcsokoládé, 2,5 dkg vaj


Elkészítés:

A körtéket meghámozzuk, félbevágjuk, magházukat eltávolítjuk, majd egy serpenyőbe téve, megszórjuk 6 evőkanál cukorral. Hozzáadjuk a fahéjat és a gyömbért (nem kell félni tőle), felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, és közepes lángon 20 percig forraljuk, míg a körte kissé áttetszővé nem válik. Ekkor kivesszük, lecsepegtetjük és félretesszük hűlni.
A főzőtejszínt egy másik edénybe öntjük, hozzáadjuk a darabokra tört csokoládét és a maradék cukrot, lassú tűzön forralni kezdjük, míg a csoki felolvad.
 Hozzáadjuk a vajat, és alaposan elkeverjük, majd egy rövid időre félretesszük hűlni. Tálaláskor a csokiszószt a körtékre öntjük. Tejszínhabbal megkoronázhatjuk.


Forrás : http://www.mindentiszta.com/receptek/

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...