2014. január 8., szerda
Tökös fánk
Tökös fánk:hozzávalók
300 g Hokkaido sütőtök (kb. 400 g hámozatlanul)
2 evőkanál méz
1 csomag vaníliás cukor
140 g liszt
só
2 teáskanál szárított élesztő
3 evőkanál natúr joghurt
olaj a sütéshez
100 g cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
Mossuk meg és hámozzuk meg a sütőtököt, kaparjuk ki a magokat és vágjuk kockára. Forró vízben 8-10 percig főzzük, szedjük ki a vízből és törjük össze villával. Adjuk hozzá a mézet, vaníliás cukrot, lisztet, 1 csipet sót, élesztőt és joghurtot, amit keverjünk össze. Fedjük le és meleg helyen pihentessük 45 percig.
Egy nagy lábasba öntsünk olajat, melegítsünk, majd ha forró, két evőkanál segítségével szedjünk a tésztából gombócokat. Süssük, amíg aranybarna lesz. Keverjük össze a cukrot és a fahéjat. A fánkokat szedjük papírtörlőre, és még melegen forgassuk meg a fahéjas cukorba.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése