2014. január 8., szerda

Tökös fánk




Tökös fánk:hozzávalók

300 g Hokkaido sütőtök (kb. 400 g hámozatlanul)
2 evőkanál méz
1 csomag vaníliás cukor
140 g liszt

2 teáskanál szárított élesztő
3 evőkanál natúr joghurt
olaj a sütéshez
100 g cukor
1 teáskanál őrölt fahéj

Mossuk meg és hámozzuk meg a sütőtököt, kaparjuk ki a magokat és vágjuk kockára. Forró vízben 8-10 percig főzzük, szedjük ki a vízből és törjük össze villával. Adjuk hozzá a mézet, vaníliás cukrot, lisztet, 1 csipet sót, élesztőt és joghurtot, amit keverjünk össze. Fedjük le és meleg helyen pihentessük 45 percig.

Egy nagy lábasba öntsünk olajat, melegítsünk, majd ha forró, két evőkanál segítségével szedjünk a tésztából gombócokat. Süssük, amíg aranybarna lesz. Keverjük össze a cukrot és a fahéjat. A fánkokat szedjük papírtörlőre, és még melegen forgassuk meg a fahéjas cukorba.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...