2018. május 10., csütörtök
ELRONTHATATLAN MEGGYES PISKÓTA
HOZZÁVALÓK
4 db tojás
15 dkg porcukor
20 dkg liszt (+ a szóráshoz)
40 dkg magozott meggy
1/2 csomag sütőpor
10 ek forró víz
ELKÉSZÍTÉS
A tojássárgákat a porcukorral gépi habverő segítségével kb. 10-15 perc alatt alaposan felverjük. Evőkanalanként hozzáadjuk a víz felét, majd fokozatosan a sütőporral elkevert lisztet és a maradék vizet.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a tojásos-lisztes masszába, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze.
A tésztát egy közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és a tetejére rászórjuk a lisztbe hempergetett meggyszemeket.
160 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük, majd tűpróbával ellenőrizzük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése