2018. május 10., csütörtök

ELRONTHATATLAN MEGGYES PISKÓTA



HOZZÁVALÓK

4 db tojás
15 dkg porcukor
20 dkg liszt (+ a szóráshoz)
40 dkg magozott meggy
1/2 csomag sütőpor
10 ek forró víz

ELKÉSZÍTÉS

A tojássárgákat a porcukorral gépi habverő segítségével kb. 10-15 perc alatt alaposan felverjük. Evőkanalanként hozzáadjuk a víz felét, majd fokozatosan a sütőporral elkevert lisztet és a maradék vizet.

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a tojásos-lisztes masszába, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze.

A tésztát egy közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és a tetejére rászórjuk a lisztbe hempergetett meggyszemeket.

160 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük, majd tűpróbával ellenőrizzük.




Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...