2012. március 17., szombat

3 tojásos piskóta

A legfinomabb bögrés sütemények

Kezdő háziasszonyok, lusta háziasszonyok,(mint már magam is) váratlan-vendég-látók és az egyszerű, gyors és finom sütemények hívei imádni fogják a recepteket. Variáld őket tetszésed szerint, hiszen a bögrés süteményt szinte lehetetlen elrontani.


3 tojásos piskóta

3 tojás, 1 bögre vaj, 2 bögre cukor, 3 bögre liszt, 1 bögre tej, 1 csomag sütőpor, ½ teáskanál só, 1 teáskanál vaníliakivonat

Keverd habosra a vajat a cukorral, keverd bele egyenként a tojások sárgáit. A száraz hozzávalókat keverd össze külön tálban, és a vaníliás tejjel felváltva add a tojásos keverékhez. A tojásfehérjét verd fel, és forgasd bele a masszába. Kivajazott, kilisztezett közepes, mély tepsiben süsd 180 fokon 35-45 percig, tűpróbáig. Töltheted pudinggal, lekvárral, dió- vagy kávékrémmel ízlés szerint.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...