2012. március 19., hétfő

Bográcsgulyás


Bográcsgulyás 

Hozzávalók:
60 dkg marhalábszár, 5 burgonya, 1 paradicsom, 1 húsos paprika, 2 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 3 evőkanál olaj, 1 lapos evőkanál pirospaprika, 1 mokkáskanál őrölt köménymag, 1 tojás, 10 dkg liszt, só

Elkészítés:

A húst folyó víz alatt leöblítjük, és közepes nagyságú kockákra vágjuk. A megtisztított fokhagymát, vöröshagymát finomra aprítjuk. A bográcsban felhevítjük az olajat, beletesszük a hagymát és megpirítjuk. Hozzáadjuk a húst, és állandó kevergetés mellett addig pirítjuk benne, amíg ki nem fehéredik. Megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük, és máris felöntjük egy kis vízzel, nehogy a paprika megégjen, és keserű legyen tőle az étel. Beletesszük a fokhagymát, a köményt, ízlés szerint sózzuk, és takaréklángon puhára főzzük. Amikor a hús majdnem megpuhult, beletesszük a megtisztított, kockákra vágott burgonyát, a megmosott és megtisztított, cikkekre vágott paradicsomot, zöldpaprikát. Öntünk hozzá annyi vizet, hogy ellepje, és lassú tűzön készre forraljuk.
A tojásból, lisztből, sóból tésztát gyúrunk, és a csipetkét beleszaggatjuk a levesbe. Addig forraljuk, amíg a csipetke megfő, és frissen tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...