2012. március 19., hétfő

Paprikáskrumpli


Paprikáskrumpli



Paprikáskrumpli 



Hozzávalók:
15 - 20 dkg húsos szalonna, 2 nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2-3 ek pirospaprika, 2 ek pirosarany, 2 zöldpaprika, 1 paradicsom, (ezek helyett lehet 3-4 kanál lecsó is), 1 - 1,5 kg krumpli, só.

Elkészítés:
A csíkokra vágott, kiolvasztott szalonna zsírjában sárgára pirítom az apróra vágott hagymát. Rászórom a paprikát, majd beledobom a hosszú cikkekre vágott krumplit, a zöldpaprikát, a paradicsomot‚ zúzott fokhagymát, majd annyi vízzel öntöm fel, hogy éppen ellepje. Sózom és kis láng fölött készre főzöm. A fözés vége felé tehetek bele virslit, debrecenit, füstölt kolbászt - egészben, vagy felkarikázva.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...