2012. március 16., péntek

Borókás vadraguleves sajttal és körtével

Borókás vadraguleves sajttal és körtével

Hozzávalók:
60 dkg vaddisznó apró hús , 5 g vegyes szárított gomba , 5 dkg szalonna , 1 fej vöröshagyma , 2 gerezd fokhagyma , 2 db natúr tömlős sajt, 1 dl tejszín, 6 szem borókabogyó , 1 szál babérlevél, liszt, tárkony, bors, só.

Elkészítés:

Az apróra vágott vöröshagymát és a szalonnát egy kis zsiradékon megfonnyasztjuk és hozzá adjuk a szintén apró kockákra vagy csíkokra vágott húst. Amikor a hús elveszti erős színét, zúzott borókabogyóval és fokhagymával ízesítjük, majd hozzá adjuk az előtte beáztatott gombát / ha túl nagy darabok akkor, aprítsuk fel/, sózzuk, borsozzuk és víz hozzáadásával pároljuk puhára. Közben 2-3 evőkanál lisztel és a tejszínnel habarást készítünk . Ha a hús már meg puhult, hozzá kavarjuk a sajtokat, felolvasztjuk és felöntjük vízzel vagy akár kockából készült marhahúslevessel / kb. 1-1,2 liter /, de ilyenkor vigyázunk a sózással. A tejszínes habarással besűrítjük és tárkonnyal ízesítjük. A körtét meghámozzuk felkockázzuk és a kész levesbe keverjük, betétnek lúdgége tésztát adunk, de más apró tészta is megfelel. Ínyenceknek tálaláskor dobhatunk bele 1-2 szem borókabogyót még, a tökéletes beteljesülés érdekében .

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...