2012. március 27., kedd

Csirkemáj rizottó


A csirkemáj tartalmaz cinket, vasat, A vitamint, egyszóval maga az egészség! A másik előnye, hogy percek alatt elkészíthető.


Csirkemáj rizottó


Hozzávalók:
25dkg. csirkemáj
25dkg. gomba / konzerv
20dkg. zöldborsó konzerv
25dkg. rizs
1 fej vöröshagyma
só, bors,olaj

Elkészítése:

A rizst megfözzük, a felaprított hagymát, gombát olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a feldarabolt májat és tovább pirítjuk, sozzuk borsozzuk, beletesszük a zöldborsót. Az igy kapott ragut elkeverjük a rizzsel.


Alufóliás csirkemáj


A csirke, vagy más baromfimájat nem szabad megmosni a recepthez! Só és bármi más nélkül lazán becsomagolom alufóliába és 15-20 percre beteszem a sütőbe. Kibontás után bármivel ízesíthető (só, bors, majoranna, petrezselyem, paprika stb.).


Lesütött csirkemáj

Fél kg csirkemáj, 10 dkg sertészsír, fél mk őrölt feketebors, fél mk majoránna, 1 mk só.
A csirkemájat megtisztítom és a zsírban kis lángon fedővel felteszem sülni. Időnként meg-megrázogatom, majd egy fél óra múlva hozzáteszem a borsot és a majoránnát. Ezekkel is összerázogatom és 5 perc múlva lezárom, összerázom a sóval és kész.
Melegen héjában sült burgonyával, vagy burgonyapürével tálalom.
Ha hidegen akarom fogyasztani, akkor kétféleképpen hagyhatom kihűlni: zsírjával, vagy zsírja nélkül.

Gombás csirkemáj

Fél kg csirkemáj, 30 dkg szegfűgomba, egy nagy fej hagyma, só, bors, paprika, petrezselyemzöldje, olaj
A csirkemájakat megtisztítom, majd félreteszem. Az olajon üvegesre pirítom az apróra vágott hagymát, majd rászórok egy kiskanál paprikát. Beleteszem a tisztított gombát, majd egy két keverés után sózom, borsozom és rászórom a petrezselyemzöldet. Mintegy 5 perc után jön bele a máj, amellyel csak óvatosan kevergetem, hogy össze ne törjön. Kb 20 perc múlva kész. Ha a levét elfőné, kevés vízzel pótlom. Bármilyen körettel (rizs, tészta, krokett stb ) tálalható.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...