2012. március 18., vasárnap

Cukkinileves pirított napraforgó magokkal



Cukkinileves pirított napraforgó magokkal


Hozzávalók 6 személyre:
1 kg cukkini
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál   szőlőmag olaj
600 ml zöldségleves leve
só, frissen őrölt bors, frissen őrölt szerecsendió
egy csipetnyi őrölt koriander
100 ml tejföl
2 evőkanál napraforgóbél
1 evőkanál felvágott petrezselyem, vagy kapor

Elkészítés:
A cukkinit megmossuk és kockára vágjuk. A hagymát és a fokhagymát tisztítás után apró kockákra vágjuk. A szőlőmag olajat egy lábosban felhevítjük, majd a hagymát és a fokhagymát megdinszteljük benne. A cukkini kockákat is hozzáadjuk és kevergetve, együtt tovább dinszteljük. Hozzáadjuk a zöldségleves levét, amit sóval, borssal, a szerecsendióval és a korianderrel fűszerezünk. Az egészet felforraljuk, majd fedő alatt 15 percig főzzük.
A levest besűrítjük és újra felforrósítjuk. Sóval, borssal ízesítjük és levesszük a tűzről. Hozzákeverjük a tejfölt.
A napraforgót teflon edényben, zsiradék hozzáadása nélkül, fogatva, világos barnára pörköljük, majd hagyjuk kihűlni. A petrezselymet, vagy a kaprot megmossuk, lecsöpögtetjük, majd felvágjuk. A levest a petrezselyemmel, vagy a kaporral és a napraforgóval tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...