2012. március 18., vasárnap

Spanyol zöldséges hal



Spanyol zöldséges hal


Hozzávalók 4 személyre:
400 g paradicsom
1 zöld és 1 piros paprika
400 g burgonya
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2-3 evőkanál  extra szűz olívaolaj
1 kg halfilé
só, bors, petrezselyem
2 babérlevél
1/4 l fehérbor

Elkészítés:
A megmosott paradicsomot negyedeljük. A megmosott paprikát kimagozzuk és csíkokra vágjuk. A megtisztított burgonyából vékony szeleteket gyalulunk. A zöldségeket és az apróra vágott fokhagymát és vöröshagymát egy tálban, sóval borssal és finomra vágott petrezselyemmel, valamint az olívaolajjal óvatosan elkeverjük. A halfilét kb. 5 cm-es darabokra vágjuk. A bekevert zöldség egyik felét egy tűzálló edénybe tesszük és a halat egyenletesen elosztjuk rajta. A maradék zöldséget a tetejére tesszük. Babérlevelet teszünk rá és ráöntjük a fehérbort. Letakarva 200°C-ra előmelegített sütőben, kb. 25 percig pároljuk. Ezután 175°C-on további 15 percig a sütőben hagyjuk. Tálalás előtt beszórjuk petrezselyemmel.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...