2012. március 17., szombat

Duplacsokis muffin

Csodás muffinok
Tulajdonképpen tehetném a Bögrések - hez is de .....más
Elkészítési idő: 30 perc

Duplacsokis muffin

Hozzávalók: 1/4 bögre cukor 1 bögre liszt 1 csomag sütőpor 1 csipet só 1 tojás 1 bögre tej 1/4 bögre étolaj 1/2 bögre tört csokoládé 3 evőkanál kakaópor

A bevonóhoz:

1/4 bögre tört csokoládé 0,25 dl tej Elkészítés: A cukrot a liszttel, a sütőporral, a sóval és a kakaóporral összekeverem. A muffinformát kikenem, a sütőt előmelegítem 180 fokra. A tojást robotgéppel habosra verem, hozzáadom a tejet és az olajat, alaposan összedolgozom, majd hozzáadom a lisztes keveréket, és ezzel is összekeverem, végül a tört csokoládét. Ebből egy folyós massza lesz, ezt beleöntöm a 12 db-os muffinformába, és sütőben kb. 20 percig sütöm. Ha megsült, tűpróbával ellenőrzöm, és kiveszem a sütőből. A bevonóhoz a tört csokoládét és a tejet egy nagyobb széles szájú bögrébe teszem, és berakom a mikróba 800 W-on maximum 2 percre. Kiveszem, összekeverem, majd belemártogatom a muffinok tetejét.

Megjegyzés:
Kiválóan alkalmas hozzá az el nem fogyaszott csokoládémikulás és az adventi naptár kakaós és finomnak egyáltalán nem mondható csokoládéja. Esetleg a húsvéti nyúl és tojás is.


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...