2012. március 17., szombat

Gyors fahéjas-almás süti

Gyors fahéjas-almás süti

Hozzávalók:
1 bögre liszt 1 bögre porcukor 1 bögre tej 1 tojás 1/2 csomag sütőpor 2 csomag vaníliás cukor 3 db kisebb alma kevés fahéj Mindegy, mekkora a bögre, lényeg, hogy mindig ugyanazzal mérd a hozzávalókat.

Elkészítés:
Nagyon gyors és egyszerű süti, 30-35 perc alatt kész.
Hogy időt spórolj, ezt a sorrendet javaslom:
1.) Kapcsold be a sütőt, hogy felmelegedjen kb. 200-220 fokra.
2.) Vajazd ki a tepsit.
3.) A meghámozott almákat reszeld le, fahéjas cukorral szórd meg, majd hagyd állni, hogy levet eresszen. Annyi idő elegendő, amíg a tésztát bekevered.
4) Keverd össze a lisztet a sütőporral. Add hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot. Keverd el őket.
5.) Verd fel a tojást, simán, mintha rántottának készítenéd, és öntsd rá a liszt-cukor-sütőpor keverékére
. 6.) Öntsd rá a tejet, és fokozatosan keverd szép simára.
7) Jól csavard ki az almát, hogy minél kevesebb leve legyen, és keverd a tésztához.
8.) Mehet a tepsibe és a sütőbe. Ha kész, szeleteld fel, és szórd meg a tetejét porcukorral.
Jó étvágyat!

Megjegyzés:
Ezt az adagot egy kb. 20*15 cm-es tepsiben, tehát egy kisebb fajtában szoktam sütni, ha többet szeretnél, dupla adagot csinálj. A sütési idő függ a tepsid falának vastagságától. Ha a manapság divatos vékony teflon tepsit használod, 10-15 perc alatt kész, ha a régebbi vastag falút, akkor kb. 25 percig sütheted.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...