2012. március 21., szerda

Epres mascarponekrém

Epres mascarponekrém

Elkészítési idő: 20 perc
Energiatartalom: 1 adag: 500 kcal

Hozzávalók 4 személyre:

- só
- 50 dkg eper
- 1 csomag vaníliás cukor
- 6 evőkanál kristálycukor
- 4 tojás
- 50 dkg mascarpone


A tojásokat megmossuk, szétválasztjuk. A sárgájákat 4 evőkanál cukorral és a vaníliás cukorral addig verjük, amíg szinte ki nem fehéredik a krém. Hozzáadjuk
a mascarponét, és simára keverjük. A fehérjéket egy csipet sóval és 2 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. Kb. egyharmadát összeforgatjuk a krémmel, minél óvatosabban, hogy ne essen össze. Ha ez megvan, már
lazább lesz, így a tojásfehérje fennmaradó részét könnyebben bele tudjuk forgatni. A cél az, hogy könnyű, egyenletes krémet kapjunk. Eperből igyekezzünk kisszeműt vásárolni. Ezt megmossuk, kicsumázzuk.
Ha nagyobb szeműek, akkor félbe vagy negyedekbe vágjuk őket, de ebben az esetben csak a tálaláskor tesszük őket a krémbe. Ha kis epreink vannak, rögvest bele is keverhetjük, és máris tálalható.

Tipp : Eper helyett készíthetjük banánnal , málnával stb..

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...