2012. március 21., szerda

Piskóta tortaalap




Piskóta tortaalap

Hozzávalók:
6 tojás
6 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
6 púpozott evőkanál liszt
2 evőkanál víz
1 csomag sütőpor
1 csipet só

Keverd habosra a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral egy nagy tálban , add hozzá a 2 kanál vizet.
Szitáld a lisztet tálba, és alaposan keverd össze a sütőporral.
A tojások fehérjéből készíts kemény habot.
A tojássárgájára szórd rá a liszt felét, tedd rá a tojásfehérjét, majd a tetejére hintsd rá a maradék lisztet.
Fakanállal óvatosan dolgozd össze, úgy, hogy a tojáshab ne törjön össze .
Öntsd a masszát sütőpapírral kibélelt sütőformába,vagy kend ki egy kis margarinnal és 200 fokra előmelegített sütőben süsd aranysárgára - akkor készült el, ha a teteje kissé elkezd barnulni. Mielőtt kivennénk a sütőből végezzünk tűpróbát, ha a tészta ráragad a tűre, süssük tovább egy kicsit. A megsült piskótát kis ideig hagyd a sütőben hűlni, majd rácsra borítva húzd le róla a sütőpapírt, fordítsd meg, és hagyd teljesen kihűlni.

Fontos! A sütő ajtaját sütés közben ( az első 20 perc)ne nyisd ki, mert a tészta összeesik! A piskóta akkor készült el, ha a széle elválik a sütőlaptól.

Más : Ha barna tésztát szeretnél tégy a kikevert tojásokhoz 2 evőkanál kakaóport.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...