2012. március 19., hétfő
Epres szelet
Epres szelet
Hozzávalók:
5 dkg margarin 1 tojás 25 dkg cukor 1 késhegynyi szódabikarbóna fél citromhéj 1dl tej 25dkg liszt 2 dl tejföl 50 dkg eper
Elkészítése:
5 dkg puha margarint, a tojással, és a cukorral habosra keverünk, majd hozzáadjuk a szódabikarbónát, a reszelt citromhájét, és a tejet, majd még egyszer összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a lisztet, és a tejfölt, majd fakanállal elkeverjük. Közepes tepsit kivajazunk, beleöntjük a tésztát. Az epreket megmossuk, és felvágjuk négybe. Az eper darabokat a tésztára tesszük, és a tepsit betoljuk a sütőbe és 5 percig erős lángon sütjük, majd kissé visszavesszük a hőfokot, és még tovább sütjük, a tészta állagát egy villával ellenőrizzük, ha már nem ragad rá a tészta, akkor megsült. Ha kihűlt, felkockázzuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése