2012. március 19., hétfő

Gesztenye szelet

Gesztenye szelet

Hozzávalók:

1 csomag gesztenye massza (250 g) 1/2 csésze + 2 evőkanál kristálycukor 2 tojás, 1 kiskanál vanília eszencia 4 evőkanál puha vaj 1 evőkanál tejszínhab 1/2 csésze liszt 1 kiskanál sütőpor 200 g étcsokoládé 1 evőkanál víz 1 kiskanál olaj

Máz:

1 tábla ét tortabevonó víz olaj

Elkészítése:

A félbögrényi porcukrot habverővel elkeverjük a két tojás sárgájával, a vajjal és a vanília aromával. Majd fakanállal folytatjuk a kevergetést: belereszeljük (de jó a krumplinyomó is) a gesztenyemassza felét. Fakanállal átforgatjuk. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert liszt felét, a tejszínhabot majd beleforgatjuk a fél adag, 2 evőkanál cukorral keménnyé vert tojás fehérjét is. Belereszeljük a maradék gesztenyét, a lisztet és a tojásfehérjét. Sütőpapírral bélelt tepsibe kb. 20 perc alatt megsütjük. Tetejét csokimázzal kenjük be: ehhez gőz fölött egy kevés vízzel és olajjal megolvasztjuk a csokoládét.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...