2012. március 21., szerda

Fényezett húsvéti sonka

Fényezett húsvéti sonka

Elkészítési idő: 120 perc
Energiatartalom: 1 adag: 330 kcal

Hozzávalók 4 személyre:

- étolaj
- egész bors
- só
- 4 szegfűszeg
- 3 babérlevél
- 1 vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 dl narancslé
- 4 evőkanál méz
- 6 dl húsleves
- 4 dl fehérbor
- 1 kg füstölt sonka

A bort és a húslevest feltesszük főni a fűszerekkel, 3 gerezd zúzott fokhagymával és az egész fej hagymával.
Mikor felforrt, beletesszük a sonkát, és gyöngyöző forrás
mellett másfél órát főzzük. Mikor kész, áttesszük egy kiolajozott tepsibe, aláöntünk egy kevés főzőlevet és mellé
dobjuk a fokhagymagerezdeket. Előmelegített sütőben,
160 fokon sütjük. Negyedóránként meglocsoljuk a levével,
ha elfőtt, pótoljuk.
A mézet egy kis lábosban felmelegítjük és összeforraljuk
a narancslével. Mikor a sonkának kezd szép színe
lenni, a mézes keverékkel kezdjük kenegetni, 3-4 percenként. Addig kenegetjük, amíg szép fényes lesz a bőre. Burgonyakrokettel és sült gyümölcsökkel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...