2012. március 18., vasárnap

Fokhagymás tengeri halfilé

Fokhagymás tengeri halfilé

Hozzávalók: 4 személyre:

1/2 kg fagyasztott szálkamentes tengeri halfilé (filézett tőkehal) 2-3 dl tej 2-3 evőkanál margarin kevés citromlé 5 gerezd fokhagyma grill, vagy flekken fűszerkeverék só bors

Elkészítés:
A fagyos halat a pácba tesszük, megszórjuk apróra vágott fokhagymával, tejjel leöntjük, úgy hogy ellepje, majd a páclével együtt a hűtőbe tesszük és 3-4 óráig állni hagyjuk. Ezután lecsurgatjuk a halszeletekről a tejet, fűszerkeverékkel meghintjük, szükség esetén borsozzuk, sózzuk. Teflonedényben megolvasztunk 1-1,5 evőkanál margarint vagy olíva olajat, beletesszük a halszeleteket és fedő alatt, mindkét oldalán 2,5-2,5 percig puhára pároljuk (óvatosan fordítjuk meg őket, mert könnyen széteshetnek), majd a fedőt levéve, mindkét oldalát megpirítjuk. Megismételjük a műveletet a halszeletek másik felével. Párolt zöldség, saláta illik hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...