2012. március 18., vasárnap

Rántott pulykamell rántott hagymakarikákkal és zöldfűszeres burgonyával



Előkészítési idő: 00:25 Főzési idő: 00:20 Adag: 2 Mindenkinek, aki a gyors, finom ételeket kedveli.

Rántott pulykamell rántott hagymakarikákkal és zöldfűszeres burgonyával


Hozzávalók
35-40 dkg főtt, füstölt pulykamell 1 fej vöröshagyma 3 szem krumpli 3 db tojás 7 evőkanál liszt 7 evőkanál zsemlemorzsa 1 teáskanál szezámmag só ketchup piros arany olaj petrezselyem zöld só őrölt pirospaprika

Elkészítés

Nagyon vékonyra, k.b. 5 mm-es szeletekre vágjuk a húst. Panírozzuk be: lisztbe, sózott, felvert tojásba és zsemlemorzsában elkevert szezámmagos keverékbe. Ugyanígy teszünk a szeletelt, karikára vágott hagymával is. Két külön serpenyőben süssük meg őket.
A pulykamellet kevés olajban. A hagyma karikákat bő forró olajban.

A krumplit daraboljuk, megfőzzük. Kivéve kicsit villával aprítjuk. Megszórjuk petrezselyemmel (vagy medvehagymával) sózzuk. Tálaláskor a rántott pulykamellre ketchup-ot vagy piros aranyat teszünk. A burgonyát és a hagymát őrölt pirospaprikával enyhén meghintjük.

Egyéb javaslatok

A füstölt, főtt pulykamell igen hamar, 10 percen belül kész!!!!!! A hagymából ne tegyünk sokat az olajba, mert lehűti, és nem lesz ropogós. A krumplit megszórhatjuk kevés reszelt fokhagymával is. Isteni illatot áraszt.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...