2012. március 18., vasárnap

Grillezett pulykamell barnarizzsel és párolt zöldséggel



Előkészítési idő: 00:10 Főzési idő: 00:30
Adag: 4 adag

Grillezett pulykamell barnarizzsel és párolt zöldséggel

Hozzávalók: 4 szelet pulykamell 20 dkg barna rizs 40 dkg vegyes zöldség /mirelit keverék/ én friss zöldségeket használok/0,5 dl olívaolaj 1 evőkanál vaj ételízesítő fehér bors grill fűszer só

Előkészítés:
A hús szeleteket kiklopfoljuk, grillfűszerrel megszórjuk.

Elkészítés:

A húst grillen vagy serpenyőben az olívaolajon szép pirosra sütjük. A zöldségeket a vajon, ételízesítővel és kevés fehér borssal megpároljuk. A barna rizst vagy a hagyományos módon megpároljuk /csak két és félszeres vízzel/vagy sós vízben megfőzzük és leöblítjük. Tálaláskor a pulykát vegyes körettel tálaljuk.

Párolt zöldség


1.A zöldségeket alapos mosás után pucoljuk meg, és vágjuk nagyjából egyforma méretű darabokra

2.Egy lábosban olvasszuk fel a margarint. Ha már forró, tegyük bele a zöldségeket. A mélyhűtötteket fagyott állapotban kezdjük főzni. Kevergessük a zsiradékban, majd szórjuk rá az ételízesítőt.

3.Fedő alatt, közepes hőmérsékleten pároljuk, időnként kevergetve és ellenőrizve a puhaságát. Kb. negyed óra alatt elkészül. Valószínűleg elegendő a zöldségben benne levő folyadék és egyáltalán nem kell vizet adjunk hozzá. Ne főzzük túl a zöldségeket, maradjanak roppanósak.

4.Amíg fő, mossuk meg a petrezselymet, aprítsuk fel, és a végén szórjuk bele a kész ételbe.
5.
Kóstoljuk meg, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...