2012. március 19., hétfő

Habos meggyes-mákos süti


Habos meggyes-mákos süti

15 dkg darált mák 15 dkg + 3 ek. liszt 15 dkg cukor 15 dkg vaj + a tepsi kenéséhez 25 dkg magozott meggy 4 tojás 2 dl tej 10 dkg porcukor 1/2 citrom leve 1 citrom reszelt héja, 1 tk. szódabikarbóna fél üveg meggylekvár csipet só

Elkészítése:

A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sárgájákat. A mákot 15 dkg liszttel, a szódabikarbónával és a citromhéjjal elkeverjük, és a tejjel felváltva a vajas krémhez adjuk. A meggyekről a levet leöntjük, jól lecsepegtetjük őket és a 3 ek. liszttel alaposan meghintjük, majd óvatosan a tésztába forgatjuk. Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük, 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 30 perc kell ahhoz, hogy a tészta megbarnuljon és a tűpróbán is átmenjen. A fehérjéket csipet sóval félig felverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot és a citromlevet, és kemény habbá verjük. A sütőből kikapott tészta tetejét meggylekvárral megkenjük, majd rákanalazzuk a habot. 5 percre visszatesszük a sütőbe, majd lekapcsoljuk és még 15 percet hagyjuk száradni.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...