2012. március 17., szombat

Hamis aranygaluska

Előkészítési idő: 00:35 Sütési idő: 00:45 Adag: 4 fő
Édességnek vagy főételnek egyaránt jó!

Hamis aranygaluska

Hozzávalók :

30 dkg vastag csík tészta 25 dkg porcukor 2 evőkanál porcukor 25 dkg diópótló (dejó) sárgabarack lekvár 4 db tojás 0,5 liter tej 3 dl víz 1 db vaníliás cukor

Elkészítés :
1.) A tésztát megfőzöm a vízzel higított tejben (!), majd leszűröm.
2.) A 4 tojás sárgáját kikeverem a cukorral, vaníliás cukorral, majd összekeverem a leszűrt főtt tésztával.
3.) A tojásfehérjéket a 2 evőkanál porcukorral kemény habbá verem.
4.) Óvatosan hogy ne nagyon törjön össze, a habot beleforgatom a kikevert tojásokkal már összekevert tésztába.
4.) Kivajazott tűzálló tálba beleteszek egy réteget ebből a tésztás masszából, majd megszórom a diópótlóval és a sárgabarack lekvárral, majd még egy réteg tészta. A tetejére dió pótlót szórok.
5.) 160 fokon, k.b. 45 percig sütöm, amíg a teteje kicsit megpirul.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...