2012. március 17., szombat

Hamis tiramisu

Előkészítési idő: 00:20 Sütési idő: 00:00 Adag: 4-6 személy
/kőkemény édesség /


Hamis tiramisu


Hozzávalók :

1 csomag babapiskóta (20 dkg) 2 dl feketekávé 0,5 liter habtejszín 1 teáskanál rumaroma 20 dkg natúr vajkrém 5 evőkanál kristálycukor A tetejére: keserű kakaópor

Elkészítés

A habot elkészítjük, mikor majdnem jó, fokozatosan hozzáadom a kristálycukrot, és a vajkrémet. Mikor kész, félre tesszük. A kávéhoz hozzáadjuk a rumaromát. Egy kisebb tepsi aljára tesszük a kávéba mártott piskótát, rá egy réteg tejszínt vastagon. Megint egy sor babapiskóta, rá a maradék tejszín. Tetejére cukrozatlan kakaóport szórunk, majd egy éjszakára hűtőbe rakjuk.

Egyéb javaslatok

Ne felejtsük el hűtőbe tenni egy éjszakára! Ha nem kapok habtejszínt, akkor habporból készítem, ekkor legalább 3 tasakot felhasználok.

Más: Lehet készíteni főzött puddinggal is , vanilliás , csokis v. gyümölcs.Ekkor csak simán tejbe mártogatom a piskótát .A menet ua.- lerakom a piskótát , ráöntöm a puddingot - több réteget készítek - a tetejére pld.teszek idény szerinti gyümölcsöt , rá a tejszint vastagon . Mehet a hűtőbe.
Az unokák egyenesen imádják ezt a fajta édességet.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...