2012. március 18., vasárnap

Karfiolos rakott burgonya /Vegetáriánus ételek



Karfiolos rakott burgonya /Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
1 nagy fej karfiol 60 dkg újburgonya 10 dkg túró 10 dkg reszelt trappista sajt 2 dl tejföl 2 tojás zsemlemorzsa só

Elkészítés:
A burgonyát és a rózsáira szedett karfiolt külön-külön, sós vízben puhára főzzük. Lecsepegtetjük és vajazott, morzsával hintett tepsibe, váltakozva lerakjuk. A túrót a tejföllel, a tojással, a sajttal és kevés sóval simára keverjük. Ráöntjük a karfiolra, valamint a burgonyára, tetejét megszórjuk morzsával, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt ropogósra, barnára sütjük.
Elkészítési idő:80 perc

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...