2012. március 18., vasárnap

Hirtelen sült zöldségek Szénhidrátszegény, Kalóriaszegény, Lisztérzékenyeknek is, Cukorbetegeknek is



Hirtelen sült zöldségek


Szénhidrátszegény, Kalóriaszegény,
Lisztérzékenyeknek is, Cukorbetegeknek is


Hozzávalók:

15 dkg vargányagomba 4 nagyobb csiperkegomba 5 dkg zöldbab 1 sárgarépa 10 dkg karfiol 10 dkg brokkoli 10 dkg uborka 4 evőkanál olaj 1 evőkanál barna cukor 1 evőkanál szójamártás 1 evőkanál kukoricakeményítő

Elkészítés:
A gombákat megmossuk, felszeleteljük.
A babot megtisztítjuk, megmossuk, kis darabokra vágjuk.
A sárgarépát megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk.
A karfiolt és a brokkolit kis darabkákra szedjük, megmossuk, leszárítjuk.
Az uborkát megmossuk és megtöröljük, majd héjastól gyufaszálnyi csíkokra vágjuk.

Wokban (kínai serpenyő) vagy egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olaj felét, beletesszük a vargánya gombát, a sárgarépát, a babot, a karfiolt és a brokkolit, 1 percig kevergetve sütjük, majd megszórjuk a barna cukorral, hozzáadjuk a szójamártást, csipet sót, pár másodpercig kevergetjük, majd kivesszük.

A wokot konyhai papírtörlővel kitöröljük, beletesszük a maradék olajat, felforrósítjuk, hozzáadjuk a csiperkegombát, az uborkát, csipet sót, 1 percig kevergetve sütjük, majd visszatesszük a félretett zöldséget, és jól összekeverjük.

A kukoricakeményítőt összekeverjük 1 evőkanál vízzel, és besűrítjük vele a zöldség mártását. Hidegen, melegen fogyaszthatjuk.
Más zöldségeket is tehetünk bele (zöld, piros paprikát, kukoricát, szójacsírát, bambuszrügyet).

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...