2012. március 17., szombat

Kefires mákos - Fahéjas mákos - Csokis-banános

Kefires mákos

2 pohár liszt, 2 pohár darált mák, 3 pohár cukor, 1 pohár kefir, 1 pohár olaj, 4 tojás, ½ csomag sütőpor, 1 citrom reszelt héja

Egy nagy tálban keverd el először a száraz hozzávalókat, majd add hozzá a kefirt, az olajat, végül a tojásokat. Sütőpapírral bélelt tepsiben süsd tűpróbáig.

Fahéjas mákos

1 bögre cukor, 1 bögre darált mák, 1 bögre tej, 1 bögre liszt, 2 tojás, 10 dkg vaj, 1 csomag sütőpor, ½ teáskanál őrölt fahéj, 10 dkg lekvár, vaníliás cukor a szóráshoz

Keverd habosra a vajat a cukorral, majd a tojásokkal. Keverd el a lisztet a mákkal, a sütőporral és a fahéjjal, majd a tejel felváltva kis adagokban add a tojásos masszához. Jól dolgozd össze, majd kivajazott, kilisztezett tepsiben süsd 180 fokon 40 percig vagy tűpróbáig. Amikor kihűlt, hosszában vágd ketté, kend meg lekvárral, majd tedd vissza a tetejét, és szeleteld fel. Vaníliás cukorral meghintve tálald.

Csokis-banános

4 érett banán, 25 dkg vaj, 1 ½ bögre cukor, 3 bögre liszt, 4 tojás, ½ csomag sütőpor, 1 bögre csokireszelék, 1 tábla tortabevonó, 1 evőkanál vaj

A banánokat nyomkodd szét villával, vagy pépesítsd mixerben. A vajat keverd habosra a cukorral majd a banánnal, keverd hozzá egyenként a tojásokat. Keverd bele a sütőporral elkevert lisztet és a csokireszeléket. Sütőpapírral bélelt tepsiben vagy tortaformában süsd közepes hőfokon tűpróbáig. Ha kihűlt, vondd be a vízfürdőben olvasztott, vajjal elkevert tortabevonóval.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...