Meggyes-mákos
1 bögre liszt, 1 bögre cukor, 1 bögre darált mák, 1 bögre tej, 2 tojás, 10 dkg vaj, ½ teáskanál őrölt fahéj, 1 teáskanál reszelt citromhéj, 30 dkg magozott meggy (lehet befőtt is)
A vajat keverd habosra a tojásokkal, majd add hozzá a cukrot, és a többi hozzávalót. Keverd el jó alaposan, öntsd kivajazott, kilisztezett formába. Szórd meg a tetejét meggyel, és 30-40 perc alatt (vagy tűpróbáig) süsd meg előmelegített 180 fokos sütőben
Csíkos süti
2 bögre liszt, 1 bögre cukor, 1 kefir, ½ bögre olaj, 2 tojás, 1 csomag szalakáli, 2 evőkanál kakaópor
Keverd habosra a tojásokat a cukorral, majd felváltva add hozzá a szalalkálival elkevert lisztet és az olajat, végül a kefirt. A tészta egyik felébe keverj kakaóport.
Öntsd a világos tésztát kivajazott, kilisztezett tepsibe, majd a kakaósból evőkanállal tegyél bele pöttyöket nagyjából egyenlő távolságban. Egy késsel vagy hústűvel csigavonalban „húzd szét” a pöttyöket határozott mozdulatokkal. Így a tészta egyenletesen csíkos lesz, és nem keveredik túlzottan össze a két szín. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd tűpróbáig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése