2012. március 19., hétfő


Márványos túrósarok

Hozzávalók:

8 dkg kakaópor, 10 tojás, 30 dkg + 6 ek. kristálycukor, 2 zacskó vaníliás cukor, 2 kg túró, 3 zacskó főzéssel készítendő tejszínízű pudingpor, 1 citrom reszelt héja, 2 dl tejszín, 5 dkg étcsokoládé, margarin és zsemlemorzsa a tepsi kikenéséhez

Elkészítése:

A kakaóport 1,5 – 2 dl forrásban lévő vízben simára keverjük, és hűlni hagyjuk. A tojások sárgáját 30 dkg cukorral és a vaníliás cukorral nagy tálban krémesre kikeverjük. Belevegyítjük a túrót, a pudingport és a citromhéjat, majd a massza harmadát a feloldott kakaóval megfestjük.
A tojásfehérjét három adagban kemény habbá verjük, közben beleszórunk 2-2 ek. cukrot. Két adag tojáshabot a világos, egy adagot a kakaós túrómasszába vegyítünk. A világos masszát a margarinnal kikent, zsemlemorzsával meghintett kb. 32 x 39 cm-es tepsibe simítjuk. Ráhalmozzuk a sötét masszát, és villával lazán, spirálisan összekeverjük. Előmelegített sütőben, 175 fokon (gáztűzhelynél 2-es fokozat) kb. 1 órát sütjük, majd hűlni hagyjuk. A tejszínt kemény habbá verjük. A tésztát kb. 32 háromszög alakú darabra vágjuk, és habrózsákkal díszítjük. A darabokra tördelt csokoládét forró vízfürdőben megolvasztjuk, majd kissé kihűtjük. A habrózsák tetejére kanállal kevés csokoládét csorgatunk, és dermedni hagyjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...