2012. március 19., hétfő

Morzsás almás süti

Morzsás almás süti


Hozzávalók:

25 dkg margarin 10 dkg zsemlemorzsa 4-5 közepes nagyságú alma kb. 1 ek fahéj 6 tojás 6 ek cukor 6 ek liszt 1 csomag sütőpor

Elkészítése:

Egy közepes nagyságú tepsibe (20×40 cm) belekockázzuk a margarint, és megközelítőleg egyenletesen szétterítjük a kockákat. A margarindarabok tetejére lazán rászórjuk a zsemlemorzsát, kb. ujjnyi vastagon.
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, fél centis karikákra vágjuk, egyenletesen szétterítjük a morzsás margarinon, megszórjuk cukor nélküli fahéjjal, majd ennek a tetejére rásimítjuk a hat tojásból hagyományos módon elkészített piskótát.

Előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük, majd a tepsiből még azon forrón fejjel lefelé tálcára, deszkára borítjuk. Végeredmény: alul a piskóta, rajta a fahéjtól illatozó alma, a tetején a ropogósra pirult morzsa.

Megjegyzés: Nagyon gyors, nagyon egyszerű, mégis szenzációsan finom, és még másnap is friss! Alma helyett más hasonló gyümölccsel is elkészíthető.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...