2012. március 20., kedd

A mindenki által kedvelt bolognai vagy milánói szószokat pillanatok alatt lehet tálalni porok és kész szószok hozzáadása nélkül, és még jobb az íze is.


Én így készítem:
2 kanál olaj 10 dkg kockára vágott sonka vagy bacon Kisebb fej vöröshagyma 2 szál sárgarépa ¼ zeller 1 üveg paradicsom szósz

Fűszerek:
Só, bors, bazsalikom, oregano 1 ek cukor.

Elkészítés :
Az olajon megpirítjuk a kockára vágott sonkát, utána a hagymát és még később a sajtreszelőn lereszelt zellert és répát. Ha megfonnyadt, akkor felöntjük a paradicsomsűrítménnyel és vízzel szabályozzuk a sűrűséget. A fűszerekkel ízesítjük és ¼ óra alatt összefőzzük.

Ez az alap szósz, ezt lehet bővíteni gombával (milánói) vagy darált hússal (bolonyai).

A carbonara öntete is a világ legegyszerűbb dolga és ráadásul finomabb is.

Sonkát apróra vágjuk és kis olajon megpirítjuk, rádobjuk a zúzott foghagymát, hogy ne égjen oda ráöntjük a főző tejszínt. Összeforraljuk és ízesítjük sóval borssal petrezselyemmel. Kis füstölt sajttal is meg lehet bolondítani.

*** A sonkát ki lehet cserélni gombával, így a 90 napos diétában a fehérje napra tökéletesen illik egy kis csirkemellel. ***

A mustáros mézes mártás sem áll másból egy kis mustárból és mézből, amit serpenyőben összemelegítünk és tejszínnel felöntjük. *** Ezt a pár ötletet a teljesség igénye nélkül írtam, hogy egy kicsit tegyünk magunkért és családunkért. Mindenkinek jó kísérletezést és jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...